ingrediënten
1 Hokkaido pompoen
3 teentjes knoflook
2 eetlepels rozemarijn
2 eetlepels olijfolie
1 kruidenbouillonblokje
zout
peper
bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en droog de pompoen. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes.
Snijd de pompoen in dunne plakken. Schillen is niet nodig.
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Leg de pompoenplakken op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi de pompoen met de knoflook en de rozemarijn. Besprenkel met de olijfolie. Bak de pompoen 30 minuten in de oven.
Los het bouillonblokje op in 1½ liter heet water.
Haal het pompoenvruchtvlees uit de schil en puree het vruchtvlees met de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt.
Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep goed warm.
Tip voor de familie
Serveer met een sneetje geroosterd brood wat je bestreken hebt met een teentje knoflook en een beetje olijfolie.